Minerva

«Dette er det mest forkastelige lavmålet jeg noen sinne har sett fra Human Rights Service»

Staten bør ikke finansiere dette lavmålet, skrev Staurseth.

Bilde: Tore Sætre / Wikimedia CC 4.0

Topp 5 på Minerva i oktober: Hege Storhaug pisker opp polarisering og rasisme, skrev Ivar Staurseth, og fikk mange lesere.

1. «Human Rights Service er unorske», av Ivar Staurseth. 

Etter at Human Rights Service (HRS) oppfordret leserne sine til å ta bilder av muslimer, skrev Ivar Staurseth et harmdirrende oppgjør med Hege Storhaugs organisasjon.

Staurseth var klar i konklusjonen: «Det er ingen norsk verdi å jage utlendinger med kamera og henge dem ut for utseendet, slik HRS ønsker. Staten bør ikke finansiere dette lavmålet.»

2. «Karneval til besvær», av Ivar Staurseth.

«Nå må folk roe seg mange hakk ned», skrev Staurseth etter at debatten eksploderte over Siv Jensens indianerkostyme, og dermed føyk han rett inn på den andre topplasseringen i oktober.

Staurseth bekymret seg til slutt for barna: «Så får vi bare håpe at barnehagetantene tør å trøste den lille indianeren som møter til karneval i en barnehage hvor de andre barna, utkledd som seg selv, har lært hjemme mellom bokhyllene at han er en ufyselig, ufølsom rasist.»

Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

3. «Mannen bak innvandringsregnskapene får ikke forske mer», av Lars Akerhaug.

Minerva kunne i forrige uke melde at Erling Holmøy, som blant annet står bak de såkalte innvandringsregnskapene, ikke lenger får forske i SSB. Siden har debatten tatt av, mediene kastet seg over SSB, Siv Jensen innkalt direktør Christine Meyer på teppet, og Minerva har skrevet et anselig antall artikler om temaet.

Les for eksempel den siste: Frp-kilde: Siv Jensen under press i SSB-saken.

4. «Å date en SV-er», av Camilla Helen Heiervang.

«For han var ingen typisk SV-er. Han eide ikke skjerf, og han var veltrent», skrev Heiervang i et innlegg som eksploderte på sosiale medier.

Og hvordan kan det gå, når man begynner å date en person man mener stemmer på «en umoralsk, menneskelig nedbrytende ideologi»?

5. «Norsk høykulturs nedgang og mulige fall», av Halvor Fosli.

En annen omdiskutert sak på Minerva var Foslis elegi over den norske kulturen.

Hør bare her: «Den norske høykulturens ritualer bestod av fenomener som barnedåp, konfirmasjoner, 1. og 17. mai, bryllup, barnebursdager, 60-årsfeiringer, jul- og nyttårsmarkeringer, jakt, søndagstur, samordnede lønnsoppgjør, ulike jubileer og merkedager, som så å si alle deltok i, på ulikt vis, og i by og bygd møtte man mer eller mindre de samme personene hvert år, i diverse ritualer.»

Ja, hva består ritualene våre av i dag, mon tro?

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden