Olav Thon på sentralbanksjefen si årstale i februar 2017. Sentralbanksjefen heldt talen til Noregs Bank sitt representantskap og rundt 300 inviterte gjestar frå det politiske liv, næringslivet, akademia og offentleg forvaltning. Talen har sidan 1986 hatt tittelen «Økonomiske perspektiver» og sentralbanksjefen tar typisk føre seg «eit breiare spekter av tema som er viktige for økonomiske vegval». Talen fann stad i Noregs Bank sine lokale i Oslo den 16., februar 2017. Etter talen samla gjestane seg til middag på Grand Hotel.

Null nullskatteytere

En gjennomgang av tallene viser at mennesker med formue ikke vil bli nullskatteytere i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Ingen mennesker med formue i Norge blir nullskatteytere over mange år, dersom formuesskatten på arbeidende kapital fjernes. Mennesker som har ligningsformue på over 10 millioner kroner, som typisk eier en liten eller mellomstor bedrift, har 75 prosent eller mer av formuen sin i virksomhetene de eier. Derfor kan det personlige skattebidraget de betaler variere over tid, avhengig av om bedriften de eier, tjener penger eller ikke.

En personlig nullskatteyter er en person med inntekt under grensen for beskatning. Anslag for 2018 viser at det er rundt 510 000 personer i Norge som har så lave inntekter at de ikke betaler skatt.

I den offentlige debatten er begrepet «nullskatteyter» oftest knyttet til personer med store formuer, som ikke betaler personlig skatt, slik som inntektsskatt, utbytteskatt eller annen skatt på kapitalinntekter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS