Forvandlingen

Er det en bok som må leses i 2019, er det "Educated".

Publisert Sist oppdatert

I siste utgave av Minerva intervjuet jeg Cambridge-professoren David Runciman. I løpet av samtalen snakket vi om flere av hans tidligere Talking Politics-podcaster. Han gjorde meg oppmerksom på sin favorittsending fra 2018, som han anbefalte meg sterkt å høre på. I februar i fjor hadde han invitert Tara Westover i studio for å snakke om boken hun har skrevet, Educated. Det er en bok og en historie helt utenom det vanlige.

Er det en bok som må leses i 2019, er det denne. Etter det timelange intervjuet med Westover, leste jeg boken – helt oppslukt. Westover ble født i Idaho i 1986 i en mormonerfamilie med mange barn. Hvis inntrykket ditt av mormonene baserer seg på den forestillingen som fremdeles fyller fulle hus på Det Norske Teatret – Book of Mormons – er virkeligheten presentert i denne boken.

Det er ikke så uvanlig i Idaho og i Utah å tilhøre mormonene, men Westovers familie og oppvekst er uvanlig. Da Westover var 17 år, hadde hun ingen utdannelse, og hadde aldri vært inne i et klasserom. 15 år senere har hun doktorgrad i politisk historie fra University of Cambridge. Hvordan dette ble mulig har hun skrevet om i boken Educated, som er hennes selvbiografi.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS