NYHET

Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) trakk i oktober frem sykelønnsordningen som en «opplagt kandidat» for fremtidige kutt. – Det er ikke mulig å saldere budsjettene slik norske politikere har gjort de siste tiårene, sier han til Minerva

Diagnose: Sykelønnsangst

I 20 år har norske politikere forsøkt å gjøre noe med sykelønnen, og i 20 år har de mislyktes. Er det noen grunn til å tro at de vil lykkes denne gangen?

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Aftenposten 9. oktober uttalte stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, Sivert Bjørnstad, at kutt i ytelser og velferdsgoder vil bli nødvendig fremover. Han pekte på sykelønnsordningen, og kalte den en «opplagt kandidat».

Utspillet skapte ikke veldig store bølger. Når ingen tok seg bryet med å rase mot at forslaget er usosialt eller at høyresiden vil ta fra de fattige, skyldes det antagelig at ingen tror at det er noen realitet i det: Å redusere sykelønnen er et forslag som har vært fremmet mange ganger i Norge de siste 20 årene, av politikere fra Fremskrittspartiet til Arbeiderpartiet, av et utvalg nedsatt av en sentrumsregjering og av økonomer.

Men forslaget har vært dødt like mange ganger, så mange ganger at Sivert Bjørnstad blir gutten som roper ulv og møtes med et gjesp og et skuldertrekk. Var det noen grunn til å tro at det skulle være annerledes denne gangen?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS