Frp gleder seg til å bli kastet

Frp er et dyktig opposisjonsparti som ville ha stor glede av å gjøre livet surt for et KrF som kastet dem ut av regjeringskontorene.

Publisert Sist oppdatert

Frp har sittet i regjering i fem år og har, i følge dem selv, levert på skatter, avgifter, samferdsel og justis. De har vist at de kan regjere, de har vist at de kan samarbeide, og de har vist at de stort sett har hatt nok kompetente folk å plassere i både regjeringsapparatet og på Stortinget.

De store kuttene i offentlige utgifter har uteblitt, noe som betyr at det må kuttes enda mer de neste årene. Regjeringsslitasjen har ikke slått ut i stort monn i velgermassen, men den er merkbar blant enkelte av stortingsrepresentantene.  Jeg tør påstå at ingen i Frp mister nattesøvnen av å vente på KrFs avklaring om hvorvidt de skal kaste regjeringen eller ei.

Profileringsmuligheter i opposisjon

Dersom Frp skulle sitte i regjering ut perioden, enten med KrF på vippen eller i en flertallsregjering, vil de måtte bli enda rundere i kantene, gi opp enda mer av profilen som særpreger dem og forsøke å legge mer bånd på Listhaug, Amundsen og Tybring-Gjedde. Det blir ikke velgere av sånt.

Derfor er det mer logisk, om man har Frps oppslutning og mulighet for ikke-sosialistisk flertall i 2021 som mål, å fortsette de neste tre årene utenfor regjering. Da kan man bygge seg opp en stor base, rendyrke sin egen profil, og sammen med H og V fremstå som et troverdig flertallsalternativ til en AP-ledet regjering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS