KOMMENTAR

Et behagelig syn for hjernen til en homo sapiens.
Et behagelig syn for hjernen til en homo sapiens.

Homo sapiens er ikke tilpasset EDB

NATUR PÅ LØRDAG: Vi lever i et samfunn som har utviklet seg så raskt at ingen evolusjon kan henge med, om vi da ser bort fra genteknologiske metoder som genredigering, eller CRISPR. Og nå kommer attpåtil roboter som ligner oss.

Publisert

Leser en om hvordan fysisk bevegelse påvirker hjernen, burde personlig trener og fjellturer, fjell- og løpesko vært utdelt på resept. Det kunne kanskje ha lønnet seg. Mennesket kommer fra naturen og er skapt for bevegelse. Hvor bra det er for mennesker å bevege seg, burde være et selvfølgelig premiss, men er man altfor mye homo sapiens får man raskt sitt eget TV-program, eventuelt stempel som friluftsgeek. Hun der leser i alle fall ikke klassikere. Kompensasjonen er mange følgere på Instagram.

Et menneske utenfor samfunnet er jo ikke sivilisert.

Det er derimot moderne å være mye homo sapiens på deltid. Denne trenden øker og har fått seg et kick under pandemien. Norgesferier og friluft trender og kan kanskje, i kombinasjon med klimafokus og færre flyreiser, bli en varig endring i våre reisevaner og bruk av fritid og ferier. Vi er resten av tiden, på mange områder, homo sapiens på deltid og det er her hjernen kommer inn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS