NOTIS

– Vi vil hjelpe til å virkeliggjøre gode prosjekter i en tid som både krever og skaper nye måter å formidle på, sier styreleder i Fritt Ord, Grete Brochmann.
– Vi vil hjelpe til å virkeliggjøre gode prosjekter i en tid som både krever og skaper nye måter å formidle på, sier styreleder i Fritt Ord, Grete Brochmann.

Vil sikre ytringsrommene under koronakrisen

Fritt Ord med 40 millioner ekstra til prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Fritt Ord øker sine bevilgningsrammer med 40 millioner kroner i forbindelse med koronaepidemien.

– Vi vil hjelpe til å virkeliggjøre gode prosjekter i en tid som både krever og skaper nye måter å formidle på, sier Stiftelsen Fritt Ords styreleder Grete Brochmann.

Slike prosjekter kan ifølge utlysningen være digital formidling av kunst, kultur, kunnskap og samfunnsdebatt fra frilansere, grupper og organisasjoner. Støtten kan gå til alt fra spesielt utsatte frie aktører, mindre organisasjoner, små og mellomstore institusjoner og produksjonsselskaper innen Fritt Ords områder.

Virusepidemien setter norsk kulturliv og offentlighet i en vanskelig situasjon, og allerede er en rekke digitale initiativer på gang:

Live konserter strømmes i FB-gruppen Brakkesyke 2020. Det Andre Teatret har satt i gang «digital edition», og det vil ikke ta lang før vi får digitale utgaver av både teaterforestillinger, humorshow, kunstomvisninger, ballett, opera og klassiske konserter. Spørsmålet blir om disse kan tjene inn tilsvarende tapet i billettinntekter.

Med sin ekstra bevilgning vil Fritt Ord sikre ytringsrommene, utvikle nye ytringsarenaer og bidra til at vi fortsatt har en levende og vital offentlighet i den vanskelige situasjonen, ifølge utlysningen.