En advarsel fra grasrota

Grasrota i FrP forventer at partiet setter foten ned mot EUs forslag om omfordeling av flyktninger.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg ønsker at Norge skal ta del i en felleseuropeisk fordeling av flyktninger gjennom den mye omtalte asylavtalen i EU. «Vi må være solidariske» er mantraet til statsministeren, Solbergs versjon av «Wir schaffen das». Fremskrittspartiets velgere, tillitsvalgte og folkevalgte lokalt og regionalt – grasrota i partiet – forventer at partiets ledelse setter foten ned i denne saken.

Alt annet enn et klart og tydelig nei fra FrP vil undergrave det vi har jobbet for i vår absolutt viktigste sak: innvandring. Spørsmålet om flere flyktninger til Norge er et spørsmål om å være eller ikke å være et troverdig og stort parti i saken hvor avstanden mellom de norske partiene er størst, og hvor Fremskrittspartiet historisk har skilt seg ut blant alle de andre partiene.

Fremskrittspartiets deltagelse i regjering mener jeg har vært helt riktig, og det har vært en stor suksess. Spesielt i forrige stortingsperiode, fra 2013-2017 i regjeringssamarbeid med Høyre. Partiets velgere skjønte at det ikke var mulig å få fullt gjennomslag for mange viktige saker med 15-16 prosent av stemmene. Man var forberedt på mange skuffelser, og at kameler ofte ble servert – både til frokost, lunch og middag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS