Sentrumsradikal allianse

Det nye partiet Alliansen, som visstnok er i kjømda, kan sanke en del stemmer, men sannsynligvis skape mer splittelse og støy enn konstruktivt samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

En augustkveld i år ble det holdt middag hos investor Mikkel Dobloug i Gimle Terrasse i Oslo. Tilstede var ekteparet Ingvil og Christian Tybring-Gjedde, henholdsvis statssekretær og stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet.

Finansavisen skrev allerede i september om middagen, hvor det ifølge avisen ble snakket om å danne et nytt politisk parti, Alliansen. Tybring-Gjeddene har hele tiden hevdet at de reiste seg og gikk med en gang det ble tale om å utfordre deres egne, slik en prinsippfast totalavholdsmann tar frakken og går idet vinflasken settes på bordet og ting begynner å bli syndig.

Et planlagt ”informasjonsmøte”

NRK kunne før helgen avsløre at det allerede i invitasjonen til middagen gikk klart frem at det hele var et ”informasjonsmøte” om det nye partiet, hvor det også var invitert en gjest fra Oslo-politiet som skulle si noe trist om kriminalstatistikk. Det var ikke en vanlig sommerfest mellom venner, hvor noen røvere spontant planlegger partistiftelse etter litt mye vin.

Det er en ærlig sak å danne parti – og å skifte parti – også for en folkevalgt. Steinar Bastesen, han med selskinnvesten, kom inn på Stortinget for Tverrpolitisk Folkevalgte i 1997, men brøt ut av partiet og dannet Kystpartiet midt i sin første periode på tinget. Der fikk han etter hvert selskap av Inger Stolt-Nielsen, som brøt med Høyre på tampen av samme stortingsperiode da Rogaland Høyre nominerte en annen haugesunder på hennes plass.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS