– Listhaug gjøres til en fiende

Måten etablerte medier behandler Sylvi Listhaug på, undergraver tilliten til de samme mediene, mener Mazyar Keshvari (Frp).

Publisert   Sist oppdatert

Tidligere denne uken møtte Minerva statsminister Erna Solberg til intervju. Der gav statsministeren uttrykk for at politiske motstanderes omtale av Sylvi Listhaug skaper polarisering, og at hun blir brukt som et symbol på upopulær politikk, selv når alle de store partiene har stemt for den samme politikken.

«Sylvi gjøres til et symbol, og hun tas totalt ut av kontekst innimellom. Det slår egentlig mest tilbake på dem som hausser seg opp i det. Man så det i vinklingen av denne saken om tilbakekalling av statsborgerskap. Der var det heldigvis få politikere med, for de skjønte nok – kanskje med litt unntak av SV – at dette er jo en konsekvens av et lovverk som vi alle har stått bak, som alle har stemt for, og som var godt beskrevet den gangen, også opp mot de internasjonale konvensjonene. Sylvi har aldri vært borti den saken som enkeltsak, likevel ble hun gjort til et symbol for dette. Og da er mitt spørsmål: Hvem er det som bidrar til polariseringen her? En del gjør Sylvi til et bilde på polarisering fordi det passer dem politisk, istedenfor å forholde seg til hva hun faktisk sier, og hva som er riktig i saken», sa statsministeren.

Mazyar Keshvari (Frp) er helt enig. Han mener de etablerte mediene er med på å skape et fiendebilde av Sylvi Listhaug.

– Statsministeren har helt rett i sine betraktninger om at Listhaug gjøres til en fiende, selv i saker hun ikke har hatt noe med. Det er en skremmende og farlig utvikling at de etablerte mediene, som TV2, er blitt de største produsentene av falske nyheter. Det demonstrerte de til de grader i Mahad-saken, sier Keshvari til Minerva.

Mazyar Kesvari (Frp)
Mazyar Kesvari (Frp)

Han mener utviklingen kan føre til at publikum mister tillit til media.

– Dessverre er det ikke nytt at norske medier har egen agenda og er betydelig politiserte, men de går stadig lenger, og det undergraver tillit til dem, sier Keshvari.

Minerva ba også om kommentarer til statsministerens uttalelse om at Listhaug gjøres til et symbol, fra Snorre Valen (SV), Rasmus Hansson (MDG) og Geir Toskedal (KrF). Ingen av dem besvarte henvendelsen i tide til denne saken. Minerva beklager at vi ikke ga TV 2 mulighet til samtidig imøtegåelse til dette intervjuet med Mazyar Keshvari. TV2 svarer her.