Politikk

Frp-Siv samarbeider gjerne med Hareide

Bilde: Kilian Munch / Norsk olje og gass / Flickr [CC BY-SA 2.0]

Dersom Hareide mislykkes i sine planer om å kaste FrP ut av Regjering, snur Siv Jensen det andre kinnet til.

I et intervju til VG på tirsdag uttalte Knut Arild Hareide at dersom han taper voteringen på KrFs landsmøte om å felle Erna Solbergs regjering og sette inn en ny regjering ledet av Jonas Gahr Støre, vil han ikke ha noen aversjoner mot å ta et sete i dagens Solberg-regjering.

På et konkret spørsmål fra VG svarer Hareide at han «kan sitte i regjering med FrP» og at selv om han nå peker på et annet alternativ, «ikke har noe prinsipielt imot å sitte i en regjering med FrP».

Dette kommer bare fem dager etter at Hareide brukte store deler av sin tale til KrFs landsstyre på å forklare hvorfor et samarbeid med FrP ikke var mulig og KrF derfor må bytte side i politikken. Jan Arild Snoen kommenterte saken hos Minerva i går.

Til DN har i tillegg Hareide uttalt at han ikke utelukker å fortsette som KrF-leder dersom han skulle tape voteringen på eget landsmøte. Dermed kan man ende med en situasjon der Hareide ber om å innlede forhandlinger med en regjering han nå forsøker å få eget parti med seg på å kaste.

Snur det andre kinnet til

Minerva har henvendt seg til de tre partilederne i dagens regjering for å høre om de har motforestillinger mot å slippe Knut Arild Hareide inn i deres regjeringskollegium dersom Hareide mislykkes med å avsette deres regjering, men fortsetter som partileder for KrF.

Siv Jensen svarer Minerva på e-post:

– Ja, vi er åpne for en firepartiregjering. Det er politikken som føres som er avgjørende. Vi sitter i regjering for å gjennomføre FrPs politikk.

Betyr dette at Knut Arild Hareide kan sitte i den regjeringen?

– Ja.

Det har ikke lykkes Minerva å få svar fra Erna Solberg eller Trine Skei Grande om hvorvidt de er villige til å samarbeide med Hareide i regjering dersom han forsetter som partileder for KrF.

 

Fra forsiden