Politikk

Frykt for ny migrantrute til Europa

VARSLER OM NY MIGRANTRUTE: Direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet.

Bilde: UDI / Flickr

Flyktninger kommer seg inn i Schengen via Iran og Serbia.

Det var Utlendingsdirektoratets direktør Frode Forfang som torsdag meldte på Twitter at det på et europeisk møte i European Asylum Support Office (EASO) ble meldt om en ny bekymring.

 

Lettere

Til Minerva utdyper Forfang:

–Dersom flere potensielle asylsøkere får fri adgang til Serbia, vil de lettere kunne ta seg videre til land i EU.

– Dette er helt nytt, slik at man ennå ikke vet i hvilken grad det vil føre til flere asylsøkere i EU. Men man registrerer at det nå er opprettet flere nye flyforbindelser mellom Iran og Serbia. Det snakkes om at Serbia vil kunne inngå tilsvarende avtaler med flere andre land, herunder Nigeria og Pakistan.

 Gjennom Bosnia

Også Balkan Insider meldte for noen dager siden om det samme. 30. mai uttalte den bosniske sikkerhetsministeren Dragan Mektic at det er et økende antall migranter som har kommet fra Iran til regionen. Det skjer ifølge bosnikse myndigheter fordi Serbia har gitt alle som kommer fra Iran visumfrihet.

– Migrantene kommer lovlig til Serbia også reiser de via oss ulovlig og videre til EU, sier Mektic ifølge avisen.

Han sier at dette har blitt et problem for bosniske myndigheter. Han krever at serbiske myndigheter nå tar  i m0t alle ulovlige migranter som har krysset grensen og som  bosnierne ønsker å returnere.

Norske myndigheter har foreløpig ikke meldt høyere asylankomster. Den siste tiden har antallet asylsøkere vært historisk lavt.

 

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden