- Frykten for kjernekraft minner om vaksinemotstand

UiOs første TEDx-konferanse byr på et vindu inn i samtiden og spådommer om fremtidens utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Med slagordet «Ideas worth spreading» har TED alltid noe interessant å by på for alle som på personlighetstester skårer høyt på åpenhet for idéer. Bokstavene står for Technology, Entertainment, Design, og gir navn til en årlig amerikansk konferanse som startet i 1984. Konferansen tiltrekker seg noen av de største navnene i verden, og har tidligere gjestet folk som Steven Hawking, Bill Gates og Bill Clinton.

Lørdag 27. april er første gang UiO arrangerer TEDx. X-en betyr at arrangementet er koordinert av lokale aktører, i dette tilfellet studenter, med lisens til å bruke TED-merkevaren. Gjennom utdeling av lisenser arrangeres det nå TED-konferanser verden over, som regel med navn i noe mindre størrelsesorden, men som likefullt kan ha idéer som er verdt å spre. 

«Dere kommer til å se talere med en svært variert bakgrunn i dag,» sier konferansierene stolt før det hele sparkes i gang. 12 foredrag står på programmet, og temaet for dagen er «Revolutionary thoughts and ideas». Programmet består av en god blanding av eksperter som forklarer sitt fagfelt på en enkel, populærvitenskapelig måte og personlige historier, ment til å inspirere publikum.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her