KOMMENTAR

Man kan si det er harry som fy å gi penger for prestasjoner, men det er likevel en håndsrekning til elever som faktisk har prestert imponerende godt. Elever som gjør det samme i idrett, har i alle år omgitt seg med pokaler i andres nærvær, skriver Ivar Staurseth.

Å glede seg over andres prestasjoner er godt for selvfølelsen

Hvis ikke skolen kan lære elevene at vi kan feire prestasjoner uten at det betyr at noen tråkkes på, kan ingen det.

Publisert

Nydalen videregående skole er i nyhetene for tiden fordi de valgte å dele ut gavekort på en tusenlapp til elever med veldig høyt karaktersnitt.

Dette er selvsagt et stunt, mer enn det er et ønske om å dekke bestemte utgifter til passer og linjal for elever som har god kjennskap til Haugtussa, parlamentarismen og Tusten hos Tarjei Vesaas, og som ved første øyekast ser om et integral skal løses ved substitusjon eller delvis integrasjon.

Man kan si det er harry som fy å gi penger for prestasjoner, men det er likevel en håndsrekning til elever som faktisk har prestert imponerende godt. Elever som gjør det samme i idrett, har i alle år omgitt seg med pokaler i andres nærvær. Ikke desto mindre ble det oppstandelse: En elev skrev kronikk i Aftenposten, sosiale medier raste, og skoleledelsen og kommunen har allerede lagt seg flate, slik de stort sett gjør i møte med denne type kritikk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS