Nyhet

Georgia blir identitetspolitisk slagmark

Brian Kemp (R) mener sunn takksomhet for retten til å bære våpen er en forutsetning for å engasjere en av hans døtre. Nå vil han bli Georgias guvernør

Bilde: Screenshot: http://www.kempforgovernor.com

Trump-konservativ med stor nok lastebil til å egenhendig deportere innvandrere møter historiens første kvinnelige afro-amerikanske kandidat i kampen om å bli guvernør.

I natt ble andre valgrunde i den republikanske nominasjonskampen for å bli guvernør i staten Georgia gjennomført.

Det var lenge ventet at forhåndsfavoritten Casey Cagle (R) skulle stikke av med republikanske nominasjonen, men når stemmene var ferdig talt opp i natt ble det klart at motkandidaten Brian Kemp (R) hadde fått mer en dobbelt så mange stemmer.

Stor nok lastebil til å deportere illegale innvandrere

Brian Kemp har inntil nylig vært en perifer figur i det republikanske partiet, men har opplevd betydelig medgang etter at han lanserte flere kontroversielle reklamefilmer for sitt kandidatur.

I en video er Kemp filmet hjemme i stuen sammen med en ung mann som forsøker å engasjere enn av hans døtre. Kemp sikter på den unge mannen med hagle og avhører han om hvorfor hvilke saker han stiller til valg på.

I en annen reklamesnutt sier Kemp at han er konservativ nok til å sprenge offentlige utgifter, vil bruke motorsagen mot offentlige reguleringer og har stor nok lastebil til å egenhendig deportere ulovlige innvandrere.

Støttet av Trump

Etter at Kemp begynte å få vind i seilene har nominasjonskampen også vakt interesse i Washington DC. Både President Donald Trump og Vise-President Mike Pence har uttrykt støtte til kandidaturet.

Dette har ikke gått upåaktet hen i ferskenstaten hvor blant annet våpenforhandleren «Clyde Armory» har valgt å videreformidle budskapet fra Trump til sine kunder.

Møter demokratisk yndling på venstresiden

På den demokratiske siden har det lenge allerede vært klart hvem som vil være deres kandidat. Det er den afro-amerikanske kvinnen Stacey Abrams, som feide avsted all motstand i demokratenes nominasjon i mai. Skulle hun bli Georgias neste guvernør vil hun bli den første kvinnen med afro-amerikansk bakgrunn som blir guvernør i USA. Dette har vekket engasjement langt utenfor Georgia grenser. Et estimat viser at over 60 prosent av bidragene til Abrams kampanje kommer fra andre deler av landet.

Politisk sett er Abrams å regne som til venstre i det demokratiske partiet og har så langt bygget sin kampanjestrategi på å mobilisere egne velgere fremfor å søke mot sentrum.

Svært jevnt

Derved er det duket for en valgkamp mellom to ytterpunkter i amerikansk politikk som antagelig vil tiltrekke seg oppmerksomhet fra hele landet og sette presedens for politisk strategi i begge partiene fremover.

Foreløpig viser målingene at det er helt jevnt mellom de to med 46 prosent for Kemp og 44 for Abrams. Valget er i november.

 

 

Fra forsiden