KOMMENTAR

Raphael Warnocks seier i natt bidrar til å gjøre livet enklere for kommende president Biden.
Raphael Warnocks seier i natt bidrar til å gjøre livet enklere for kommende president Biden.

Trump tapte Georgia – igjen

Med knapp margin vant demokratene de to valgene i Georgia i natt, og dermed flertallet i senatet. Uten Trump ville det trolig gått annerledes.

Publisert Sist oppdatert

New York Times' prognose (nål), som tar hensyn til hva slags stemmer som fremdeles ikke er talt opp, tyder på at demokraten Jon Ossoff vil vinne med omkring ett prosentpoeng over David Perdue, mens partifelle Raphael Warnock har en margin på nærmere to prosentpoeng over Kelly Loeffler.

Grensen for omtelling er på 0,5 prosentpoeng. Det er derfor mulig, men ikke sannsynlig at det blir omtelling i det ene valget. I god Trump-ånd kommer resultatene til å bli utfordret i rettsvesenet, noe Perdue allerede har varslet.

Donald Trump tapte presidentvalget i Georgia med svært knapp margin, 0,3 prosentpoeng. Derfor burde det ikke være overraskende at demokratene vant i natt. Som i de fleste andre jevne stater gjorde senatskandidatene til republikanerne det noe bedre enn Trump, men på grunn av tredjekandidater og Georgias spesielle regler der man må ha over 50 prosent i første runde for å vinne, var ikke det nok.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her