NYHET

Foto: Bjørn Fuldseth (CC BY 2.0).
Foto: Bjørn Fuldseth (CC BY 2.0).

– Begrepet «seksuell trakassering» kan ikke begrenses til jusen

Morgenbladet avpubliserte en artikkel som brukte begrepet «seksuell trakassering» om Giskes adferd, selv om han ikke er dømt for dette. Det kan ha vært en feilvurdering.

Publisert

Forrige fredag trykket Morgenbladet en kommentar, ført i pennen av Nora Mehsen, om Haddy Njies nye bok om hvordan hun opplevde tiden der skandalene rundt Ap-politikeren dominerte mediebildet.

Søndag bestemte Morgenbladet seg for å avpublisere kommentaren på nett. Nora Mehsen skriver på Facebook at hun fikk beskjed om at avpubliseringen skjedde fordi avisen mente hun bare kunne bruke «den direkte termen ‘seksuell trakassering’ om Giske er dømt for dette i henhold til likestillingsloven». Mehsen opplyser også at Trond Giske selv skal ha sendt klage til Morgenbladet «med påstand om at bruken [av begrepet] ikke var tillatt». Giskes grunnlag var følgende: Han har ikke blitt juridisk dømt for seksuell trakassering.

Derimot er det et faktum at Arbeiderpartiet har funnet det godtgjort at Giske hadde brutt partiets retningslinjer for seksuell trakassering. Morgenbladet har nå republisert kommentaren, med følgende notis: «Vi presiserer at Trond Giske ikke er dømt for seksuell trakassering, men at Arbeiderpartiet har konkludert med at han har brutt partiets retningslinjer for seksuell trakassering. Arbeiderpartiet har ikke tatt stilling til om det er et lovbrudd.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her