NYHET

– Løsningene Oslo valgte for 10-15 år siden, er ikke lenger de beste

Byrådet i Oslo erkjenner at kildesorteringen ikke fungerer optimalt, men understreker samtidig at investeringene som er gjort ikke kan skrotes over natta. De mener det er viktig at innbyggerne fortsetter å kildesortere.

Publisert

Etter at debatten rundt kildesortering og gjenvinning igjen blusset opp i slutten av forrige måned, skrev nyhetsredaktør i Minerva Aksel Fridstrøm mandag en kommentar hvor han kalte kildesorteringen i Oslo «en bløff».

I artikkelen kommer det frem at de blå plastposene som brukes til plastgjenvinning ikke kan gjenvinnes, fordi blåfargen i posen misfarger den resirkulerte plasten. Dessuten brennes nærmere 40 prosent av matavfallet som skal gå til biogass til kollektivtrafikken. Biogassen produseres på et anlegg på Nes, som i sin tid kostet 500 millioner kroner å bygge. I fjor gikk anlegget med et underskudd på 40 millioner kroner.

Biogassanlegget preges av mange lange driftsavbrudd, som forklares med at kommunen ikke har sikret en fast avtale for levering av reservedeler. Etter det offentlige innkjøpsreglementet har man derfor måttet arrangere anbudskonkurranser for å erstatte ødelagte deler i anlegget. Dermed har det kunnet ta tre til fire måneder å få tak i en reservedel.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS