IFE Halden

Granskning av forskning ved atomreaktor: Vil se på konsekvenser for sikkerhet

Granskningen av det antatte forskningsjukset vil se på konsekvensene for sikkerhet også andre steder enn der forskningen har pågått. Det opplyser forskningsdirektør Nils Morten Huseby.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser direktøren for Institutt for Energiteknikk (IFE) at de har iverksatt en intern granskning etter mistanke om mulig forskningsjuks ved reaktoren i Halden. Instituttet har ansvaret for Norges eneste kjernereaktorer på Kjeller og i Halden.

– Informasjonen vi har fått dreier seg om mulig endring av forskningsresultater i noen prosjekter ved Haldenreaktoren flere år tilbake i tid. Vi tar dette svært alvorlig og satte umiddelbart i gang en eksternt ledet gransking, som pågår nå, opplyser Nils Morten Huseby, administrerende direktør ved IFE.

Det opplyses videre om at prosjektene informasjonen gjelder, er sluttført for mange år siden, og at situasjonen har ikke ført til fare for helse, miljø eller sikkerhet i Halden. Reaktoren i Halden ble vedtatt stengt i 2018, og informasjonen er fremkommet i forbindelse med forberedelsene til nedbygging av reaktoren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS