Hårda bud i Bærum

Bård Torgersen slår til med sin mest tilgjengelige roman til nå. Leseren får en dose av det meste: klokskap, forfall, vold, skitt og møkk og vanvidd: The Crooked Timber of Humanity.

Publisert   Sist oppdatert

Bård Torgersens bøker handler ikke om akademikerfamilier hvis eksistens blir satt på prøve fordi mor eller far sitter med en følelse av at de kunne vært lykkeligere. Torgersen har trådd sine føtter i undergrunnsmiljøer (i mangel av et bedre ord). I Torgersens univers er livet absurd og kaotisk, og det kommer som regel til utrykk hos protagonister som lever på utsiden av storsamfunnet, hos de som faller fra eller er fanget i sitt eget hode eller i en gitt sosial tilværelse.

Torgersen er alltid lett å lese, tolkningsrommet er fritt og lite påtrengende. Det veksler mellom det kølsvarte og humoristiske, mellom hektisk stream of conciensness og eksistensielle betraktninger som leseren kan gruble over. Man må tygge litt på setningene. Er det seriøst ment, er det Torgersen selv som tegner og forklarer?

Men uansett hvordan du velger å tolke eller forstå, er Torgersen først og fremst en underholdende forfatter, om enn ikke av et helt alminnelig format. Det går unna i høyt tempo. Det er adrenalin i tekstene, men like fullt skrevet med empati og refleksjon. Det er noe musikalsk, rytmisk over måten han komponerer tekst på (kanskje ikke så rart, siden han også er musiker). Leseren får en dose av det meste underveis: klokskap, forfall, skitt og møkk og vanvidd: The Crooked Timber of Humanity.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her