NYHET

Knut Arild Hareide er blitt samferdselminister – men har ingen politisk rådgiver ennå.
Knut Arild Hareide er blitt samferdselminister – men har ingen politisk rådgiver ennå.

Knut Arild Hareide er foreløpig uten politisk rådgiver

For å bygge broer, over blant annet fjorder, er Knut Arild Hareide oppnevnt til samferdselsminister. Men det er ennå ikke klart hvem som blir hans politiske rådgiver.

Publisert Sist oppdatert

I dag presenterte Erna Solberg sin nye regjering på Slottsplassen. Blant de mer kontroversielle statsrådsvalgene er Knut Arild Hareide. Det er kun ett år siden han forsøkte å avsette Erna Solberg som statsminister ved å forsøke å overbevise KrF om å søke samarbeid med Arbeiderpartiet.

regjeringen.no er det også publisert en liste over endringer blant de politiske rådgiverne i regjeringen. Listen fra regjeringen viser 20 politiske rådgivere, fordelt på 18 statsråder inkludert statsministeren. Men Knut Arild Hareides navn – og hvem som blir hans rådgiver – fremkommer ikke. Minerva har fått informert at beslutningen om hvem dette blir foreløpig ikke er fattet.

Da Hareide var leder av KrF, var hans politiske rådgiver Emil André Erstad. Erstad ga i fjor ut boken Hareides fall, der han beskylder dagens partiledelse for å ha sveket Hareide under striden i KrF i fjor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her