Hatobjektene

Hatklikk mot enkeltpersoner som Sumaya Jirde Ali er blitt en forretningsmodell for alternative medier.

Publisert   Sist oppdatert

Resett bringer i dag nok en artikkel om en tweet fra Sumaya Jirde Ali, den 21 år gamle norsk-somaliske forfatteren og debattanten fra Bodø. Jirde Ali hadde nemlig reagert på Per-Willy Amundsens utspill om barnefødsler og etnisitet, og skrev på Twitter at FrP «er grunnleggende innvandringsfiendtlig, og har gang på gang vist seg å være rasistisk».

Resett forelegger denne tweeten fra Jirde Ali for FrPs stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, som svarer følgende: «Jeg kjenner ikke Jirdi Ali, men hennes påstander åpenbarer et sinne, hat og intoleranse som må ha røtter i en annen kultur enn i et pluralistisk, tolerant og demokratisk Norge.»

Denne i det norske samfunnet utbredte – enten man mener det er rett, overdrevet eller bomskudd – påstanden om FrP velger Tybring-Gjedde uten holdepunkter eller reservasjoner å tolke utelukkende i lys av Jirde Alis etniske bakgrunn, og hans fordommer om hva denne innebærer. Det kan være konseptkunst på høyt nivå, selvsagt, eller bare god gammeldags rasisme.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her