NYHET

Som opposisjonspolitiker kritiserte Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol misbruk av nødturnuser i helsesektoren. Nå er det hun som er landets mektigste helsepolitiker, og antallet intensivplasser som realistisk sett kan mønstres på kort sikt anses for å være halvert.

Er intensivkapasiteten virkelig halvert?

Regjeringen og helsesektoren mener tidligere planer for å oppskalere intensivkapasiteten ikke lenger er «realistiske». Men bakenfor begrepet «realistisk» skjuler det seg også forhold av mer politisk art.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke om kom regjeringen med oppdaterte tall på hvor mange intensivplasser Norge maksimalt kan etablere og drifte i en kort periode.

Tidligere er det flere ganger vært oppgitt at Norge kan mønstre 1200 plasser. Nå opplyser Regjeringen derimot at det maksimale antallet intensivplasser som kan driftes samtidig, bare er drøyt halvparten: 647 plasser.

«Det er realistisk å kunne trappe opp til 647 senger på kort sikt, men en andel av disse vil være såkalte intermediærplasser med en enklere innretning og lavere bemanning enn fullverdige intensivplasser», uttale Helseminister Ingvild Kjerkol til VG i forrige uke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS