NYHET

På et styremøte i Helse Sør-Øst 16 desember fremkommer det at sykehusene på Østlandet ikke har et problem med at flere sykepleiere enn normalt slutter i tjenesten.
På et styremøte i Helse Sør-Øst 16 desember fremkommer det at sykehusene på Østlandet ikke har et problem med at flere sykepleiere enn normalt slutter i tjenesten.

Kjenner seg ikke igjen i fortellingen som sykepleiere som slutter

Sykepleiere som slutter har generert stor medieoppmerksomhet denne høsten, men styredokumentene i Helse Sør-Øst forteller en annen historie. De har flere intensivsykepleiere nå enn tidligere, og denne høsten var det færre sykepleiere enn normalt som sluttet i tjenesten.

Publisert

«De ansatte er blitt utsatt for et hardkjør i halvannet år som følge av pandemien og mangel på intensivsykepleiere. I tillegg har mange intensivsykepleiere nå sluttet fordi de er utslitte», uttalte Dag Jacobsen ved Medisinsk intensiv på Ullevål sykehus til Dagbladet i september. Et budskap Jacobsen siden også har gjentatt til Dagens Medisin, der det fremkommer at til sammen 14 intensivsykepleiere har sluttet ved intensivavdelingen på Ullevål Sykehus.

Jacobsen er imidlertid ikke alene om denne virkelighetsforståelsen. Tidligere i høst omtalte NRK en intensivsykepleier som hadde sluttet i jobben sin etter bare tre år på grunn av arbeidsbelastningen. «Mange sykepleiere vurderer å gjøre som henne», uttaler Sykepleierforbundet til statskanalen i saken.

Og tidligere denne uken skrev VG at man nå «frykter beredskapskrise blant sykepleiere», fordi så mange har sluttet. I denne saken uttaler blant annet intensivsykepleier ved Ullevål sykehus Rolf-André Oxholm seg om situasjonen. Han mener Helse Sør-Øst sliter med søkere til ledige stillinger, og at sykehus mister spesialsykepleiere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS