KOMMENTAR

Elizabeth Warren har lagt frem en finansieringsplan for sin helsereform som vil endre USA radikalt.
Elizabeth Warren har lagt frem en finansieringsplan for sin helsereform som vil endre USA radikalt.

Spis de rike!

Warrens radikale helseplan er basert på luftige regnestykker og konfiskatoriske skatter på de rike.

Publisert

Etter å ha blitt kraftig angrepet fra sine demokratiske rivaler for å vri seg unna når hun fikk spørsmål om hvordan hun skulle finansiere sin helseplan, la Elizabeth Warren frem en omfattende plan den 1. november. Hun har lenge vært i oppgang på meningsmålingene, men er det en liten nedgang å spore. Men fremdeles er hun bookmakernes favoritt til å vinne demokratenes nominasjon, og hun ligger jevnt med eller litt foran Trump i meningsmålingene.

Planen har vist seg å være mat for kritikerne, selv om hun insisterer på at middelklassen ikke skal betale en penny mer i skatt. For å komme dit, må man gå til omfattende «willing suspension of disbelief», som Hillary Clinton en gang kalte viljen til å tro på utrolige påstander.

Høyresidens Washington Examiner mener at Warren egentlig foreslår at «Mexico skal betale for det», men også mer sentrumsorienterte Economist skriver: «The underlying sums strain credulity, requiring heroic assumptions on cost reductions and budgetary gymnastics on revenue-raising.”

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her