NYHET

Bent Høie

Får krigsfullmakter til å stanse koronasmitte

Blant aktuelle tiltak er å pålegge tjenesteplikt eller å rekvirere boliger, hoteller og andre bygg for å isolere smittede. - Vi er ikke i en slik situasjon nå, men vi ønsker å være på den sikre siden hvis den skulle oppstå, uttaler Helseminister Bent Høie

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke fikk Helse og omsorsdepartmentet delegert kongens myndighet etter smittevernlovens paragraf 7-12, for stanse utbredelsen av koronasmitte i Norge.

I statsråd i dag ble det gjort klart at fullmaktene i helseberedskapsloven nå skal tre i kraft. Fullmaktene er vide og gjelder tilsvarende de fullmakter kongen har i en krigssituasjon. Det innebærer at man kan tilsidesette ordinær norsk lov i en krisesituasjon.

- Vi gjør dette for å sikre pasienter helsehjelp hvis det oppstår en ekstraordinær situasjon. Om det oppstår mangel på ressurser, vil direktoratet kunne bruke fullmaktene til raskt å skaffe ressursene som trengs. Vi er ikke i en slik situasjon nå, men vi ønsker å være på den sikre siden hvis den skulle oppstå. Derfor gir vi nå direktoratet utvidede fullmakter, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS