NYHET

Utslippsfri transportsektor svaret på norske klimakutt

I statsråd fredag ble det offentliggjort at Høyres generalsekretær John-Ragnar Kvam Aarset blir statssekretær for Knut Arild Hareide i Samferdselsdepartementet. Allerede før han starter i stillingen, hagler det inn meldinger fra folk som ønsker å diskutere veier, fortau og fartsgrenser.

Publisert

Kvam Aarset kommer fra stillingen som generalsekretær i Høyre, en stilling han har hatt siden 2015. Den gang kom han fra stilling som statssekretær i Samferdselsdepartementet for Ketil Solvik-Olsen (Frp). Nå er han tilbake som statssekretær i samme departement, denne gangen for Hareide (KrF).

På spørsmål om hvilke saker som blir det viktigste på samferdselsfeltet fremover, svarer Aarset at det er ingen tvil om at transportsektoren er svaret på mye av klimakuttene Norge må foreta.

– Vi må lykkes enda mer i tiden fremover med å ha en utslippsfri transportsektor. Vi må også fortsette reformarbeidet som har gitt gode resultat i form av mer vei og jernbane for pengene. Det er også stort ønske om mer infrastruktur, selv om vi har økt budsjettene med åtti prosent. Det er fremdeles mange ønsker over hele landet. Det å klare å prioritere de viktigste prosjektene for ulike landsdeler er alltid viktig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 1 kr for første måned,
deretter 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her