Høyrepopulistenes fall

Østerrike virket mer normalt enn på lenge; en sentrum-høyre-regjering og en opposisjon dominert av sosialdemokratiet. Så dukket det opp en video fra Ibiza.

Publisert Sist oppdatert

17. mai er en dårlig dag for politiske nyheter. Vi satt på en av Wiens tavernaer, eller heurige som det heter på lokalspråket, og feiret hjemlandet – mens resten av Østerrike pratet om en video fra Ibiza, tatt opp sommeren 2017. «Nå må han gå!» sa en venn neste morgen, vi skulle på tur til Burgenland.

Jeg ante ikke hva han snakket om, men læringskurven var bratt. Mannen som skulle bli visekansler i republikken var lurt i en felle, sammen med den evige nr. 2 i Frihetspartiet (FPÖ), Johann Gudenus. Heinz-Christian Strache ville gi statlige byggeoppdrag til en russisk kvinne han hadde kjent i fylla i noen timer!

Haselsteiner i firmaet Strabag, som hadde hatt kontraktene før, skulle fra nå av ikke få flere offentlige oppdrag. Til informasjon: Haselsteiner var tidligere sponsor av det liberale partiet NEOS, hvis program er omvendt av FPÖ på de fleste punkter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her