KOMMENTAR:

Byråd Inga Marte Torkildsen (SV), byrådleder Raymond Johansen (Ap), BNL-sjef Jon Sandnes, byråd Robert Steen (Ap) og LO-leder Hans Kristian Gabrielsen. Foto: Bernt Sønvisen

Venstresiden henger sammen – Høyresiden hver for seg

På venstresiden har man ikke noen sterk kultur for å kritisere hverandre. Det er en ulempe for høyresiden.

Publisert

Mens venstresiden cruiser frem til ny valgseier, i alle fall her i Oslo, kan det være verdt å nevne at noe av suksessen skyldes harmonien mellom partiene som samarbeider om makten i hovedstaden. Du skal følge bedre med enn de fleste for å få med deg om de noen gang kritiserer hverandre.

Denne uken har vi for eksempel både i Aftenposten og i NRK partilederutspørring blitt minnet om fantasiregnestykkene som ligger bak Rødts visjoner om at alt som tenkes kan, skal fullfinansieres av skattebetalerne: kollektivtrafikk, barnehage, tannlege, advokatbistand, ju neim it. Ikke engang museer skal kunne kreve inn en egenandel. Og samtidig skal vi altså jobbe sekstimersdag og fase ut oljeindustrien raskest mulig.

Med ytterst få unntak får Rødt likevel aldri kritikk fra andre på venstresiden. Både Høyre, Venstre og KrF går til stadighet i rette med Sylvi Listhaugs utspill. Men som Kristin Clemet har vært inne på, reagerer ingen på venstresiden når Bjørnar Moxnes lirer av seg splittende og nedlatende fraser om rikfolk og pengemakt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS