Høyres HRS-problem

Hvis Høyre antar at pengene til HRS aksepteres som et lite offer for å holde Frp inne i folden blant partiets velgere, sikrer de også at det vil være få muslimer blant dem.

Publisert Sist oppdatert

«Det har aldri har vært så vanskelig å være muslim som under Solbergs regjeringstid. Det er det mange muslimer som mener. (...) De høyreekstreme kreftene får altfor stort spillerom. Et eksempel er at Human Rights Service fortsatt får støtte av regjeringen. Dette er med på å prege våre muslimske samfunn.»

Ordene tilhører Irfan Mushtaq, styremedlem i moskeen som ble angrepet av Philip Manshaus  forrige lørdag. Hans uttalelser til Klassekampen bekrefter to politiske kjensgjerninger. Den første er at Høyre har et muslimproblem – bare åtte prosent av muslimske innvandrere og bare syv prosent av norskfødte muslimer stemte på partiet i 2017. Det kom frem i en rapport fra SSB som utkom før sommerferien (tabell 6.11).

Som Minerva skrev da rapporten kom, skyldes det ikke uten videre at disse velgerne er spesielt venstrevridde: For eksempel er ikke-vestlige innvandrere som stemmer SV eller Rødt, mer restriktive i innvandringsspørsmålet enn andre blant partiets velgere. Sammenlignet med velgermassen for øvrig er ikke-vestlige innvandrere også mer skeptiske til videre økning i statens størrelse, og mindre opptatt av lønnsforskjeller.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS