Kommentar

Human Rights Service er unorske

Bilde: Tore Sætre / Wikimedia CC 4.0

Det er ingen norsk verdi å jage utlendinger med kamera og henge dem ut for utseendet, slik HRS ønsker. Staten bør ikke finansiere dette lavmålet.

Hvis du ser en muslim på gaten, kan du nå ta bilde av vedkommende og sende det til Human Rights Service (HRS). Den statsstøttede bloggen kan deretter henge vedkommende ut på nettsiden. De har allerede publisert noen damer som venter på bussen.

HRS vil dokumentere «det nye Norge». Man trenger ikke være noen skarp kniv i skuffen for å skjønne at de som fotograferes, vil henges ut som islamist, terrorist, nazist, jævel og fandens oldemor – helt uten noen som helst granskning av personens holdninger.

Ingen seriøs aktør

Det vil faktisk skje, også om den fotograferte muslimen er verdens mest velintegrerte og hyggelige samfunnsborger. Han eller hun ser jo muslimsk ut, for pokker!

Kanskje publiserer de ikke alle bidrag, men de heller tennvæske på en kloakk som også vil knipse muslimer som er ti ganger mer ressurssterke og liberale enn fotografen selv.

Dermed mister de all troverdighet som en aktør som er reelt opptatt av god integrering. I så fall skal man gi en håndsrekning, ikke hetse, de som gjør ting riktig.

Forkastelig lavmål

Dette er det mest forkastelige lavmålet jeg noen sinne har sett fra den statsstøttede bloggen. Ja, for de får en statsstøtte per skribent som de fleste av oss aldri kan drømme om (eller vil ha), samtidig som de mener, sitat, at «politisk lederskap snur ryggen til.» Man må nesten flire.

Politisk lederskap består for tiden av blant annet Fremskrittspartiet. Skal det forstås dithen at HRS ønsker noe til høyre for FrP? Eller er det bare syting?

Prosjektet viser en total mangel på interesse for å ta et oppgjør med det til tider sterkt rasistiske kommentarfeltet på HRS’ Facebook-side. Hvis sytingen over rasisme-stempling fra «eliten», «MSM» og andre som kan finne på å være uenige med dem, overhodet skal ha troverdighet, må de vise et minimum av interesse for å bekjempe dette.

Rasister blir journalister

Isteden inviterer de kommentarfeltet til å bli pressefotografer. Tilfeldige ubehøvlede muslimhatere skal altså drive journalistikk.

Ja, for er det noen som tror at konstruktive og oppegående innvandringskritiske stemmer vil gå rundt med kamera og ta bilde av mennesker de ikke vet noe om, utover at de ikke ser norske ut?

Jeg har gode, høyt utdannede og liberale venner som nå kan risikere å bli fotografert av en eller annen dust, unnskyld uttrykket, som mener utseendet deres truer norske verdier, samtidig som de regner gapestokken og ideer som deler folk inn etter etnisitet – begge avskaffet på 1800-tallet (riktignok gjenopplivet litt senere en stund) – er en god norsk verdi.

Pærene har gått i alle varsellamper

Hege Storhaug, som har skrevet oppfordringen, har levert konstruktive bidrag til islamkritikken også. Hun var tidlig ute og kritiserte æreskultur, reaksjonær islam, sosial kontroll og annet – allerede på 90-tallet. Hun har mottatt trusler og hat og helt urimelige rasist-stempel.

Over tid virker det som det har fått lyspærene til å brenne ut i alle varsellamper som kunne hintet om brune holdninger i nedslagsfeltet. Det handler jo om å bekjempe islam, så da så.

Ja, det finnes problematiske sider ved islam. Vesten har de siste årene opplevd en rekke terroraksjoner hvor islam har inspirert ekstremismen. Æreskultur er et reelt problem for mange. HRS vil mene at muslimer flest bør være bevisst at islam kan legitimere slik ekstremisme. Jeg er ikke uenig i det – uten at muslimer flest skal i bås med ekstremister av den grunn.

Men for å snu på flisen: Bør ikke HRS være en smule bevisst på hva de pisker opp – uten å syte over å bli satt i bås? Støttegruppen «Hege Storhaugs tilhengere» på Facebook er ikke akkurat konstruktive innvandringskritikere, for å si det svært mildt. Nå inviteres de inn på redaksjonell plass for å henge ut utlendinger.

Trekk statsstøtten

Til slutt må jeg påpeke at prosjektet, rent journalistisk, er på barnehageavisnivå. Ber du folk gå ut og knipse bilder av tykke folk med briller, kan vi lett «dokumentere» at «alle» i Norge er overvektige og svaksynte. Det er veldig enkelt.

Det er over denne idiotiske lesten at statsstøttede HRS nå skal dokumentere «Det nye Norge» – helt åpenbart uten at det gir noe kontruktivt bidrag til å løse reelle utfordringer, men derimot til å piske opp polarisering, rasisme og den oss-og-dem-stemningen som alle som frykter ghetto-tilstander, bør motarbeide og ikke fremme.

Men bevares, når jeg nå avslutter med å oppfordre regjeringen, også FrP, til å droppe statsstøtten, kommer det sikkert kjeft og PK-beskyldninger i bøtter og spann fra den sytete skyttergraven. Det får så være. Nok er nok. Begeret er omsider fullt. Hensynet til å hegne om norske verdier veier tyngre enn følelsen av å være «populistisk korrekt».

 

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden