Hvem er den syriske opposisjonen?

- Vestens viktigste oppgave etter Assad blir å beskytte minoritetene. Men Syria går ikke i radikal islamistisk retning. Det sier Syria-ekspert Nir Boms til Minerva.

Publisert   Sist oppdatert

- Vestens viktigste oppgave etter Assad blir å beskytte minoritetene. Men Syria går ikke i radikal islamistisk retning. Det sier Syria-ekspert Nir Boms til Minerva. Han har i flere år forsket på syriske opposisjonelle.

I Syria fortsetter kampene mellom regimelojale og opposisjonelle. Over 21 000 mennesker skal ifølge det opposisjonsvennlige Syrian Observatory for Human Rights være drept. Det som startet som et demokratiopprør, har blitt en fullskala borgerkrig med store tap på begge sider. Regjeringshærens bruk av tunge våpen mot sivile, gjør at stadig færre tviler på at Assad-regimet har utspilt sin rolle i Syria. Men hvem er opposisjonen?

Bak det over 17 måneder lange opprøret, står flere tiår med et undertrykkende regime. Nir Boms, som i dag er forsker ved Dayan Center for Middle East Studies ved Universitetet i Tel Aviv, har fulgt syriske opposisjonelle i en årrekke. Tidligere gjennom hans tilknytning til den amerikanske tankesmien Foundation for Defence of Democracies. Deretter også via nettstedet CyberDissidents.org, en online plattform for dissidenter i Midtøsten som han var med på å grunnlegge i 2008.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her