Hvis du er i en sekt, stiller du ikke spørsmål

Stalin lette etter høyreavvikere og venstreavvikere. For Kjetil Rolness fyller Jon Hustad begge rollene. Men debatten sier noe mer om islamfryktsekten.

Publisert Sist oppdatert

Stalin lette etter høyreavvikere og venstreavvikere. For Kjetil Rolness fyller Jon Hustad begge rollene. Men debatten sier noe mer om islamfryktsekten.

Vi er bare så vidt ferdige med Første Facebookhøyrekrig i august, da Kjetil Rolness klinte til mot Jon Hustad, advokat og samfunnsdebattant Eirik Vinje og Halvor Fosli. Deres brøde var at de hadde delt en kronikk av den danske professoren Bent Jensen. At det var en brøde, har Jon Hustad selv siden vedgått. Hustad, Vinje og Fosli reagerte kraftig, blant annet på at Rolness siterte fra lukkete Facebook-kontoer.

Siden trodde kanskje noen at det ble inngått en slags våpenhvile. Kjetil Rolness ble kanskje utstøtt av Facebook-Høyre, men han innledet ikke lenge etterpå en pågående PR-kampanje for Hege Storhaug i Human Rights Service, en innvandringskritiker som neppe står tilbake for Bent Jensen når det gjelder konspiratorisk tenkning. Forteller man dette til Rolness (jeg har prøvd), vil han svare at joda, han har også kritisert henne for feiltramp – om enn pakket inn i hyllester på begge sider. Men for ham er hun altså først og fremst en ”utrettelig menneskerettighetsforkjemper”, som man skal ”slite” med å ta i faktafeil.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS