The Last of Us. Woke or not?

KULTUR: I stedet for å nyte et mesterverk, henger kritikere seg opp i uoppnåelige krav. Det er vanskelig å glede alle når de identitetspolitiske brillene settes på.

Hovedpersonen i <i>The Last of Us Part II</i> er 19 år gamle Ellie. Kritikere har anklaget spillprodusenten for å pushe en politisk korrekt agenda fordi hun er lesbisk og en bikarakter er trans. Men det har heller ikke vært mangel på kritikk fra LHBT-aktivister.
Hovedpersonen i The Last of Us Part II er 19 år gamle Ellie. Kritikere har anklaget spillprodusenten for å pushe en politisk korrekt agenda fordi hun er lesbisk og en bikarakter er trans. Men det har heller ikke vært mangel på kritikk fra LHBT-aktivister.
Publisert

Da spillprodusenten Naughty Dog i 2013 ga ut The Last of Us på Playstation, mottok spillet strålende anmeldelser, priser i bøttevis og en stor og hengiven fanskare – meg selv inkludert. Det var derfor med begeistring jeg satt av en ferieuke dedikert til spilling da slippdatoen for oppfølgeren, The Last of Us Part II, ble satt til 19. juni. Da hadde Naughty Dog i årevis holdt liv i entusiasmen og forventningene mine ved å slippe smakebiter jevnlig.

I takt med forventningene til store popkulturelle prosjekter øker også risikoen for lekkasjer, og i våres var det nettopp det som skjedde. Flere aspekter ved spillet skapte kraftig polarisering blant fans. Mens tusenvis av ildsinte gamere i ukesvis har rast over retningen på spillets handling, er en noe mindre, men mer interessant, kontrovers knyttet til identitetspolitikk.

Handlingen

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her