Illevarslende for Obama

Tirsdag avviser sannsynligvis velgerne i Wisconsin tilbakekallingen av guvernør Scott Walker. Det blir et gedigent nederlag for amerikansk venstreside og fagbevegelse - og en advarsel til Obama. RESULTAT: Walker 53, Barrett 46.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag avviser sannsynligvis velgerne i Wisconsin tilbakekallingen av guvernør Scott Walker. Det blir et gedigent nederlag for amerikansk venstreside og fagbevegelse - og en advarsel til Obama.

I går kom det dårlige sysselsettingstall i USA, og børsen har hatt en dårlig måned. Men det er ikke bare den økonomiske utviklingen som bekymrer president Obama. På tirsdag går demokratene mot et kjempemessig prestisjenederlag i Wisconsin, og senere i måneden kan Høyesterett komme til å kjenne hans største politiske seier, nemlig helsereformen, for grunnlovsstridig.

Republikaneren Scott Walker ble valgt til guvernør i Wisconsin i november 2010, og satte straks i gang et betydelig reformprogram, med den hensikt å gjøre staten mer næringsvennlig og få balanse i budsjettene. For å få til dette, ble fagbevegelsen i offentlig sektor utfordret på en svært provoserende måte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS