Ingen grunn til å være redd for Ayn Rand

Minerva nr 4 2013 inneholder artikkelen «Hvem er redd for Ayn Rand?», skrevet av Frederik Gierløff. Den har dessverre et skuffende lavt saklighetsnivå.

Publisert   Sist oppdatert

Minerva nr. 4/2013 inneholder artikkelen «Hvem er redd for Ayn Rand?», skrevet av Fredrik Wang Gierløff. Den har dessverre et skuffende lavt saklighetsnivå.

Til min overraskelse er jeg sitert, og til og med uten at det oppgis hvem jeg er! Ikke er jeg presentert som leder i Det Liberale Folkepartiet, ikke som tidligere formann i Foreningen for Studium av Objektivismen (som er nevnt i artikkelen), ikke engang som forfatter av boken Fornuft, egoisme, kapitalisme: essays om Ayn Rand, ikke engang som norsk objektivist – men kanskje er min kjendisstatus en god del større enn jeg selv har merket; kanskje vet alle Minervas lesere hvem Vegard Martinsen er.

Men over til substans. Gierløffs artikkel inneholder bla. dette: « ….følgende sitat fra Vegard Martinsen, som til Samtiden i 2001 skrev at dersom det virkelig var slik «at man kan betale litt til staten, og så vil staten gi oss gode skoler, godt helsevesen, osv. – da ville ingen være motstandere av et slikt system!»»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her