NYHET

Takket være en rekke tiltak og bredt engasjement har koronasmitten blant norsk-somaliere sunket dramatisk. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forteller Minerva at både det somaliske miljøet og bydelene har vært viktige i arbeidet.

Sterk nedgang i koronasmitte blant norsk-somaliere

– Mye hjelp fra miljøene er stor del av grunnen til at vi har lykkes med å nå frem, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Publisert Sist oppdatert

1. april skrev Minerva om hvordan somaliere var overrepresentert med over 700 prosent i Folkehelseinstituttets ferskeste statistikk over koronasmitte i Norge. Årsakene til det høye antallet var uklare, men personer med kjennskap til miljøet pekte blant annet på faktorer som trangboddhet og mangelfull informasjon.

– Det somaliske miljøet i Norge har høy botetthet. Mange bor i blokk, og ofte bor flere generasjoner under samme tak. Hvis smitte forekommer, har det dermed potensiale for å spre seg raskt, sa skribent og lege Warsan Ismail til Minerva på det tidspunktet.

Halvannen måned senere ser det imidlertid ut til at situasjonen har snudd blant norsk-somaliere. I Folkehelseinstituttets siste ukerapport – for uke 19 – opplyser instituttet nok en gang om landbakgrunn for personer med påvist covid-19.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS