Innvandringskritiske sosialdemokrater er forhåndsfavoritter i Danmark

Mette Frederiksen har flyttet sosialdemokratene til høyre i innvandringsdebatten, om hun blir valgvinneren kan hun også måtte finne nye samarbeidspartnere.

Publisert Sist oppdatert

Den femte juni går danskene til valgurnene for å velge et nytt folketing. I skrivende stund ser det ut til at landet vil få en nytt flertall og at nåværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, som leder en koalisjonregjering bestående av hans eget parti Venstre, Liberal Alliance (LA) og Det Konservative Folkeparti (KF) ikke får fortsette i landets høyeste embete.

Løkke Rasmussens regjering er en mindretallsregjering som har regjert på Dansk Folkepartis (DF) nåde siden 2015, etter at Dansk Folkeparti den gang gjorde et brakvalg med 21,1 prosent av stemmene.

Men Dansk Folkeparti ser ikke ut til å komme nærheten av å tangere det gode resultatet fra sist valg. Partiet sliter stort på meningsmålingene og oppnår kun 14,1 prosentpoeng på snitt av den siste månedens målinger. Dette er syv prosentpoeng under resultatet fra forrige folketingsvalg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her