Intervju: Tilbake til den første vei

Vår tid er dekadent og flytende, og partiene er blitt for like hverandre. Det kan gi nytt liv til konservatismen, mener lederen for The Bow Group i Storbritannia.

Publisert

The Bow Group (stiftet i 1951) er Storbritannias eldste konservative tenketank (opprettet som et motsvar til The Fabian Society), med et operativt mål om å fremme konservativ ideologi, stimulere til offentlig debatt og etablere et «conservative home» til likesinnede i landet. Flere kjente konservative har tilhold i The Bow Group, blant andre filosofen Roger Scruton, Baron Howe of Aberavon (Margaret Thatchers lengstsittende statsråd) og Ann Widdecombe.

Jeg møter formannen i The Bow Group, Ben Harris-Quinney, i London, nærmere bestemt i lokalene til Royal Society of Arts.  Det britiske sivilsamfunnet er kjent for sin tradisjon med krass debatt, og det samme gjelder innad i de konservatives rekker. Harris-Quinney sier han ønsker å «knuse det konservative partiet» ved bruk av The Bow Group, inntil toryene «leverer faktisk konservativ politikk».

Third Way er død

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her