NYHET

Mohammad Usman Rana
Mohammad Usman Rana

Bekymret for at muslimer stemmer blindt på venstresiden

Den nye tankesmien Wasila vil tale den tause muslimske majoritetens sak og fremdyrke en troende islamsk identitet tilpasset norske samfunnsforhold. I et av organisasjonens første større prosjekter har de sett nærmere på hvorvidt muslimske velgere bruker stremmeretten sin rasjonelt.

Publisert Sist oppdatert

Wasila – som betyr virkemiddel eller metode på arabisk – er navnet på en ny tankesmie for norsk islam der Mohammed Usman Rana en av initiativtakerne og styreleder.

– Målet er å skape en tankesmie som arbeider for å skape en norskmuslimsk identitet. Tankesmien skal bidra til å styrke mangfoldet i Norge ved å fremme en samfunnsutvikling der også praktiserende norske muslimer finner sin plass, forklarer Mohammad Usman Rana til Minerva om tenketanken som ble etablert tidligere i år.

Han mener et av tenketankens formål vil være å fylle et tomrom i den norske offentligheten, som i spørsmål knyttet til islam, tro og den muslimske identitet er for preget av ytterligheter. Hovedfokuset til Wasila er å bidra til kunnskap og objektiv forskning, både for beslutningstagernes del og generelt for å løfte kvaliteten på ordskiftet om islam.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS