Politikk

Islam Net-topp: «Lysbakken er en djevel. Bedre å stemme Rødt enn SV»

Ujjal Mazumder er styremedlem i Islam Net.

Bilde: Islam Net

– Rødt og Islam Net står milevis fra hverandre, svarer Rødts andrekandidat i Oslo, Seher Aydar.

Før valget har medlemmer av den ultrakonservative, bokstavtro gruppen Islam Net ført flere diskusjoner om hvorvidt det er halal, lovlig, å stemme, og om hvilket parti man skal stemme på.

I en av diskusjonene tar en av toppene til orde for å stemme på Rødt.

«Rødt er det beste valget», skriver Islam Nets styremedlem Ujjal Mazumder den 17. august i en tråd på den bokstavtro og ultrakonservative muslimske organisasjonens Facebook-gruppe.

«Er de ikke for regimet i Syria?», er det én som spør.

«Man kan aldri få et perfekt parti, men samlet sett synes jeg Rødt er det beste valget av de vi har å velge mellom», svarer Mazumder.

Mot niqabforbud og krig

Mazumder viser til at Rødt har vært mot niqabforbud og mot å sende norske soldater i krig eller internasjonale operasjoner.

Her anbefaler styremedlem Ujjal Mazumder i Islam Net å stemme Rødt. Faksimile fra Facebook.

En annen som deltar i diskusjonen om hvilket parti man skal stemme på, er niqabkledde Leyla Hasic, som nylig ble ansatt som administrasjonskonsulenten i Islamsk Råd.

«SV bør vel gjelde alle som verdsetter minimalt med forurensning, fordelte goder, samt religionsfrihet», skriver hun. Hun mener også at innvandrere som stemmer på, Arbeiderpartiet gjør det fordi de ikke har satt seg inn i partiets politikk eller hva de står for.

– Djevel

Svaret fra Islam Nets styremedlem Ujjal Mazumder kommer kontant.

«Audun Lysbakken er også en shaytan (djevel). Bedre å stemme Rødt enn SV», skriver han 22. august.

Tidligere har Audun Lysbakken tatt et hardt oppgjør med Islam Nets holdninger. I 2013 ba han gruppen avlyse et foredrag med det islamistiske predikanten Haitham al-Haddad. Samme år gikk han også ut og sa at trossamfunn som utøver sosial kontroll, bør miste statsstøtte.

– Milevis fra hverandre

Rødts andrekandidat Seher Aydar svarer på vegne av Rødt, og har følgende kommentar:  

Rødt og Islam Net står milevis fra hverandre i avgjørende spørsmål, som kvinners og skeives rettigheter. Men muslimer flest kan derimot trygt stemme på Rødt, blant annet fordi vi er et tydelig antirasistisk parti og går imot NATOs angrepskriger.

Islam Net besvarte ikke Minervas henvendelser før artikkelen gikk i trykk. De har senere valgt å kommentere saken på sin egen Facebook-side

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden