Integrerte, men ikke helt

En ny undersøkelse viser mindre ekstreme meninger blant britiske muslimer enn tidligere målinger. Men nesten ingen tror at al-Qaida sto bak angrepet på tvillingtårnene.

Publisert Sist oppdatert

Fredag offentliggjorde Policy Exchange den mest omfattende undersøkelsen av britiske muslimers holdninger som noen gang er publisert. I undersøkelsen, som er utført av meningsmålingsbyrået ICM, har mer enn 3000 muslimer svart. Dette er betydelig høyere enn i tidligere undersøkelser. Undersøkelsen er foretatt ansikt til ansikt i hjemmene. Respondentene kommer fra områder der mer enn 20 prosent av befolkningen er muslimer. Det skulle man tro ville gi den en viss bias i retning tradisjonalistiske svar – altså at muslimer som bor i andre områder er mer sekulære og liberale.

I tillegg har tankesmien spurt et representativt utvalg av briter de samme spørsmålene – de fungerer altså som en kontrollgruppe, og de har innhentet supplerende informasjon fra fokusgrupper.

Policy Exchange plasseres gjerne som sentrum-høyre, der folk som Michael Gove og David Frum har hatt sentrale roller. Men de har også innslag fra den moderne vingen av Labour, og to av disse – parlamentsmedlem Khalid Mahmood, og tidligere leder av tankesmien Demos, David Goodhart er blant denne rapportens tre forfattere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS