Russiske nettroll drev kampanje for Jeremy Corbyn

6500 falske Twitter-profiler kamuflert som britiske kvinner oversvømte sosiale medier med støtte til det britiske arbeiderpartiet.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse The Sunday Times har gjennomført i samarbeid med universitetet i Swansea har avdekket at 6500 falske Twitter-profiler ble opprettet forbindelse med gjennomføringen av det britiske parlamentsvalget i 2017. Profilene skal ha hatt britiske navn, men med russisk som førstespråk.

Gjennomgangen som The Sunday Times har gjennomført viser at ni av ti meldinger sent fra disse profilene var positive til det britiske arbeiderpartiet og deres kandidat Jeremy Corbyn. I omtalen av det konservative partiet og Therese May var åtte av ti meldinger fra de samme profilene negative.

Støtte til yttergående kandidater for å så mest mulig splid

Det er ikke første gangen at det avdekkes at russiske brukere på sosiale medier sprer misinformasjon ved gjennomføringen av valg i vestlige land.

I rapporten: «Putin´s asymmetric assualt on democracy in Russia and Europe: Implications for U.S national security» dokumenteres det at flere brukere på sosiale medier med russisk tilknytning engasjerte seg under gjennomføringen av den britiske EU-avstemningen. En gjennomgang av innholdet de brukerne produserte viser at de var engasjerte på begge sider av EU-spørsmålet. Kampanjen hadde således ikke som formål å nå et spesifikt utfall, men i stedet så mest mulig splid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS