Mange flere, fornøyde togpassasjerer

Hege Ulstein er imot å sette jernbanen ut på anbud. Og begrunner det gjennom en svært skjev fremstilling av de britiske erfaringene.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag skrev Dagsavisens Hege Ulstein en kommentar med et angrep på regjeringens privatiseringsplaner, og særlig dersom de involverer utlendinger. Mest plass viet hun til Jernbaneverkets utsetting av jernbanestrekninger på anbud. For å underbygge sitt standpunkt viser hun til jernbaneprivatiseringen i Storbritannia. Først skriver hun:

”Da britene privatiserte og konkurranseutsatte sin jernbane, ble 16 ulike jernbanelinjer undersøkt. Én av dem skilte seg ut. Det var den statlige. De 15 private aktørene måtte se seg slått både når det kom til kundetilfredshet og kostnader. Mens de private linjene var avhengige av massiv statsstøtte, klarte den offentlige seg med et tilskudd på bare én prosent av de samlede inntektene.”

Epler og pærer

Dette er samme innhold som det jeg tok for meg i en medie-kritikk jeg skrev i 2015, den gang av Aftenpostens Sveinung Berg Bentzrød, en gjenganger i denne spalten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS