NYHET

Joachim Skahjem (t.h.) under Stopp oljeletingas aksjon mot Vigelandsparken fredag 18. november. Skahjem understreker til Minerva at organisasjonen er ikke-voldelig, og vil forbli det.

– Jeg kan garantere at vold vil bli brukt i klimakampen

Det sier aktivisten Joachim Skahjem, som er glad for at det er aksjonister som ham, og ikke MDG, som er frontlinjen i klimakampen.

Publisert Sist oppdatert

Fredag aksjonerte organisasjonen Stopp oljeletinga i Vigelandsparken, hvor medlemmer kastet maling på flere av verkene. Denne uken gjestet en av aksjonistene, Joachim Skahjem, Nettavisens podcast Ness, hvor han blant annet uttalte at vold kan bli et nødvendig virkemiddel i klimakampen fremover.

Skahjem understreket at dette er hans personlige mening, og at Stopp oljeletinga er en ikke-voldelig organisasjon. Han tror likevel det vil bli flere som deler hans oppfatning de kommende årene – dersom det ikke kommer radikal endring på klimafeltet.

Uttalelsen fikk MDGs gruppeleder i Oslo bystyre Eivind Trædal til å reagere. På Facebook skrev Trædal denne uken at han bekymrer seg over retorikken fra ytterfløyen i miljøbevegelsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS