NYHET

Et sammendrag av rapporten fra WHOs granskning av koronavirusets opphav har blitt utsatt.
Et sammendrag av rapporten fra WHOs granskning av koronavirusets opphav har blitt utsatt.

Syke labarbeidere blir del av WHOs opphavsrapport

USAs presidentadministrasjon bekrefter samtidig at de har vært pådrivere for utsettelse av den kommende rapporten, og etterlysere større åpnehet fra kinesisk hold.

Publisert Sist oppdatert

Den 15. januar publiserte den utgående presidentadministrasjonen til Donald Trump et faktaark med informasjon egnet til å inkriminere Wuhans virologiske institutt som pandemiens opphavssted.

I faktaarket er det tre forhold amerikanerne mener peker i denne retningen, herunder symptomer på sykdom tilsvarende både Covid-19 og sesonginfluensa blant laboratoriearbeidere høsten 2019, tilbakeholdelse av informasjon om forskningen som er gjort på koronavirus i Wuhan og at det er foregått hemmelige militære aktiviteter på viruslaben i Wuhan.

Den nåværende presidentadministrasjonen til Joe Biden har vært mindre eksplisitt i sine uttalelser om muligheten for at en lekkasje fra laboratorium kan ha forårsaket pandemien, men har likevel etterlyst større åpenhet fra Kina om virusopphavet og tilkjennegitt at de ikke uten videre vil akseptere WHOs pågående granskning av Kina.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS