KOMMENTAR:

Den tidligere visepresidenten ligger fremdeles klart i teten på de fleste meningsmålinger. Bilde: Joe Biden for President.
Den tidligere visepresidenten ligger fremdeles klart i teten på de fleste meningsmålinger. Bilde: Joe Biden for President.

Biden stuper ikke på målingene

Flere aviser slår opp en måling med 298 respondenter der Biden faller kraftig. Men de unnlater å nevne ferskere målinger der han beholder sitt klare forsprang.

Publisert Sist oppdatert

I en valgkamp, enten den foregår i USA eller i Norge, er pressen ofte fristet til å trekke frem utypiske meningsmålinger for å lage sensasjonsoppslag. Journalistene glemmer det de egentlig vet, at målinger ofte har tilfeldige utslag og må ses i sammenheng. I nå blinker varselklokkene for Joe Biden, dersom vi skal tro Aftenposten, Dagens Næringsliv og Nettavisen i går og i dag.

I Aftenpostens artikkel av Kjetil Hanssen i dag er ingressen at «Joe Biden raser på meningsmålinger. Han ligger nå likt med to av sine rivaler i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat».

Målingen det vises til er fra Monmouth University, tatt opp 16-20. august og viser 20 prosent oppslutning om Bernie Sanders og Elisabeth Warren, og 19 prosent for Biden. Det er en klar tilbakegang for Biden siden forrige måling fra Monmouth, tatt opp juni.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS