KOMMENTAR

Joe Biden benekter anklager om seksuelt overgrep og velgerne er så langt upåvirket.
Joe Biden benekter anklager om seksuelt overgrep og velgerne er så langt upåvirket.

Overgrepsbeskyldningen mot Biden rakner

De siste dagene har grundige reportasjer i flere amerikanske medier plukket fra hverandre Tara Reades beskyldning om at Joe Biden i 1993 skal ha forgrepet seg seksuelt på henne.

Publisert Sist oppdatert

I april 2019 var Tara Reade en av åtte kvinner som anklaget Biden for upassende fysisk kontakt. Reade forklarte den gang at han, mens hun jobbet i hans senatsstab i 1992 og 1993, «used to put his hand on my shoulder and run his finger up my neck», men at hun ikke oppfattet det som seksualisert.

Det er velkjent at Biden har en «fysisk» stil, der han tar på folk. Etter anklagene i fjor måtte han erkjenne at denne stilen, selv om den ikke var seksualisert eller vondt ment, ikke passet seg, og at han hadde lært dette nå. Saken døde etter hvert hen.

Men Reade var ikke ferdig, og den 25. mars 2020 kom hun med en helt annen historie, nemlig at han ved et tilfelle presset henne opp mot veggen, kysset halsen hennes og penetrerte henne med fingrene. Den 9. april gikk hun til politianmeldelse, og har senere skaffet seg advokat. Den 7. mai oppfordret hun Biden til å trekke seg som presidentkandidat. Den 8. mai la hun til enda en detalj, nemlig at Biden skulle ha sagt «I want to fuck you».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS