Biden tilbake i førersetet

Etter den siste runden med debatter er Biden igjen i klar ledelse. Harris har mistet mesteparten av effekten fra den første runden, og er forbigått av Warren som fremste utfordrer.

Publisert Sist oppdatert

Som varslet i min gjennomgang 17. juli ble det ikke så lett for Kamala Harris i debatten natt til i dag som i det første oppgjøret med Joe Biden for en drøy måned siden. Biden var bedre forberedt og gikk til motangrep, mens andre kastet seg på med kritikk av Harris. Hun fikk dermed smake den medisinen som alle frontrunner3 vil oppleve. Forventningen var for høye, og hun innfridde ikke.

For Biden var det motsatt. Forventningene var lave, og han måtte bare unngå å dumme seg ut. Det klarte han – som Dana Millbank skriver i Washington Post: Han gjorde det godt nok, og det er en seier. Jim Geraghty hos National Review er inne på samme spor. Fortsetter det slik, vinner han etter mitt skjønn nominasjonen.

I forkant av debattene hadde Biden gjenvunnet mye av det store forspranget han hadde i meningsmålingene før de første debattene, og både Harris og Warren hadde flatet ut. Hos markedsplassene har Biden nå gjenvunnet favorittstemplet både hos Betfair og PredictIt, dog ikke riktig så klart som den gang. Warren har gått forbi Harris.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS