NYHET

– Myndighetene må være klar over at når man legger ned kompensasjonsordningen vil det stå igjen en del mennesker uten noe som helst. Ikke dagpenger, ikke permitteringer, ingenting, sier operasanger Johannes Weisser.

Regjeringen avvikler kompensasjonsordning: – Vil bli en ekstrem situasjon for mange

Det sier operasanger Johannes Weisser om usikkerheten mange i kultursektoren står overfor fra 1. november. Vi vil stimulere kulturlivet i gang, sier regjeringen.

Publisert

Mandag la regjeringen frem en ny krisepakke. Det ble da klart at kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere avvikles fra 1. november.

«Svært skuffende», uttalte forbundsleder Hans Ole Rian i Creo – forbundet for kunst og kultur i LO til FriFagbevegelse. Mange av forbundets medlemmer har blitt truffet av ordningen, forklarte Rian og understreket at man fremdeles befinner seg i en krise og vil gjøre det i lang tid fremover.

De fleste aktørene i kulturlivet er selvstendig næringsdrivende, og har dermed ikke mulighet til å motta dagpenger. Nyheten fikk dermed flere i sektoren til å reagere, blant dem operasanger Johannes Weisser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS